(Sport)fysiotherapie

Home » (Sport)fysiotherapie

De fysiotherapeut maakt u weer fit

Voorkomen van sportblessures

Veel voorkomende sportblessures zijn knieblessures, een verstuikte enkel, klachten aan rug, nek en schouder, een zweepslag, een tennisarm en blessures aan hamstring of achillespees. Ook meniscusklachten komen veel voor tijdens de sport. U heeft ze natuurlijk allemaal liever niet. Een (sport)fysiotherapeut in Hoorn kan advies geven over hoe u deze pijnlijke ongemakken kunt voorkomen. U moet daarbij denken aan het aanpassen van uw leefstijl en het dragen van het juiste schoeisel of beschermende kleding. Ook kan er advies gegeven worden over een passende trainingsopbouw en over spierversterkende oefeningen.

Werkwijze en behandeling

U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken met de (sport)fysiotherapeut. Het kan voorkomen dat u wordt doorverwezen door een arts. Tijdens een intakegesprek zal de (sport)fysiotherapeut samen met u uw klachten of doelen willen inventariseren. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om het juiste beeld te krijgen van uw klachten. Deze screening vormt de basis voor uw persoonlijke begeleidingsplan waar een revalidatieschema onderdeel van kan zijn. De (sport)fysiotherapeut in bijvoorbeeld Blokker is ook de aangewezen persoon voor het geven van trainingsadvies om zo prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen. Als u moet revalideren na een operatie, helpt de fysiotherapeut u weer te herstellen zodat u voorbereid bent op uw dagelijkse activiteiten en het sporten weer kunt oppakken.

Deskundige hulp voor sporters

Als u een fanatieke sporter bent op misschien wel professioneel niveau, bent u ook welkom in onze groepspraktijk. Onze (sport)fysiotherapeut begeleidt u bij de preventie van blessures want een herhaling wil niemand, voorkomen is immers beter dan genezen. Door te kijken naar uw motorische vaardigheden en het analyseren van de ontstane blessure stelt de fysiotherapeut een behandelplan op maat op. Onder andere worden coordinatie, kracht, conditie in deze aanpak meegenomen. Het behandelplan en het revalidatieschema is indien nodig aangepast aan de sport die u beoefent. De fysiotherapeut weet welke behandelmogelijkheden voor u het meest geschikt zijn: oefeningen, manuele technieken, dry needling of medical taping, uiteraard alles in overleg. Alle fysiotherapeuten binnen onze praktijk hebben een grote affiniteit met sport en sportblessures. Voor veel sportblessures of revalidatie hiervan bent u bij ons op de praktijk in Hoorn aan het goede adres.

“Na de screening en intake wordt een besluit genomen of fysiotherapie u kan helpen. Daarna wordt in samenspraak een behandelplan opgesteld om u "bewegend" functioneren te verbeteren. Wij behandelen zowel in de behandelcabine als in de oefenzaal.”