Geschiedenis praktijk

Home » Geschiedenis praktijk

Groepspraktijk Risdaele is in 1985 opgericht door de fysiotherapeuten Kees Klaver en Humphrey Toorop. Zij besloten toen om een samenwerking aan te gaan op de Nieuwe Steen in Hoorn. Zij hebben de praktijk toen in eerste instantie vanuit het voormalig belastingkantoor tegenover het gemeentehuis gevoerd. In 1995 is echter de stap naar de huidige locatie aan de Nieuwe Steen 12 gemaakt. Op de huidige locatie zijn de disciplines oefentherapie Cesar & Mensendieck daarbij gekomen. Tegenwoordig zijn deze twee beroepsgroepen samengegaan en treden naar buiten als beroepsgroep oefentherapie. In de loop der jaren is er ook een acupuncturist bijgekomen.

Humphrey Toorop was naast fysio ook sportfysiotherapeut en manueel therapeut. Ook de huidige fysiotherapeuten hebben allemaal affiniteit met sport en zijn afgestudeerd manueel therapeut.

Zo is de praktijk in de loop der jaren uitgegroeid tot een praktijk met meerdere disciplines die nauw met elkaar samenwerken. Kees klaver is sinds 2016 niet meer werkzaam bij de praktijk en Humphrey Toorop is sinds 2020 aan het genieten van zijn pensioen.

De meeste therapeuten werken al jaren met veel plezier op de huidige locatie en kunnen u nog meer vertellen over de praktijk indien u daarin geïnteresseerd bent.