Oefentherapie

Home » Oefentherapie

Oefentherapie: effectief gezond bewegen

Bent u op zoek naar een oefentherapeut in Hoorn ?

Groepspraktijk Risdaele in Hoorn biedt u een vakkundige oefentherapeut die gespecialiseerd zijn in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie
Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen. Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Samen met de oefentherapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. De oefentherapeut kijkt naar hoe jij staat en beweegt, hoe je je voelt en naar je dagelijkse activiteiten. Je maakt samen een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken. Je wordt sterker, fitter en veerkrachtiger.

Wat is oefentherapie?

Onze paramedische behandelmethode is uniek omdat we uitgaan van een samenhang op twee niveaus:
- Samenhang in het lichaam: we bekijken een klacht vanuit de totaliteit van het hele beweegsysteem.
- Samenhang tussen lichaam, geest en omgeving: wij gaan uit van een wisselwerking tussen psyche (emoties en overtuigingen) en lichaam. De dagelijkse leefomgeving van de patiënt is altijd een belangrijk onderdeel van de behandeling.
Elke behandeling die we geven is volledig op maat en gericht op houdings- en bewegingsverbetering door middel van bewustwording en oefening, met resultaat op de korte én lange termijn. We doen ons werk vanuit gedegen kennis over anatomie, fysiologie, biomechanica en pathologie.

Persoonsgericht

In onze aanpak zijn we persoonsgericht: we leveren maatwerk, afgestemd op de behoeften, mogelijkheden en beperkingen van elke individuele patiënt.
Oefentherapie gaat uit van een totaalaanpak. We geloven in samenhang en samenwerking. We zijn specialist en bieden kwaliteit van zorg. Oefentherapie is persoonsgericht en stimuleert het eigen initiatief van de patiënt. Onze zorg is er voor iedereen.

Toegankelijk

Wij zijn toegankelijk voor iedereen en behandelen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. We werken vanuit de praktijk, maar komen ook aan huis.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren

Over oefentherapie

De oefentherapeut coacht patiënten in het verwerven van een optimale lichaamshouding en gezond beweeggedrag. Dit doen we samen met de patiënt. De behoeften en wensen van de patiënt en diens dagelijkse leefomgeving zijn belangrijke componenten waarop de behandeling wordt gebaseerd. We begeleiden mensen met motorische, lichamelijke of psychosomatische klachten naar ofwel pijnverlichting en een betere omgang met chronische aandoeningen, ofwel herstel en langdurige vitaliteit (afhankelijk van de situatie).

“De oefentherapeut kan de oplossing voor u zijn. De oefentherapeut is een paramedicus die veel weet over houding en beweging. De oefentherapeut heeft de opleiding Cesar of Mensendieck-oefentherapie gedaan. Natacha Penterman is bij ons de oefentherapeut

Waar kunt u terecht voor Oefentherapie van Risdaele?

Voor oefentherapie van Groepspraktijk Risdaele kunt u terecht in onze praktijk op de Nieuwe Steen, nabij Hoorn. Bij ons op de praktijk zien we patiënten vanuit de gehele regio West-friesland, onder andere uit de plaatsen:

  • Hoorn
  • Zwaag
  • Blokker
  • Nieuwe Steen
  • Nibbixwoud
  • Wognum
  • Westwoud
  • Hoogkarspel
  • Hauwert
  • Zwaagdijk

Afspraak maken en vergoeding

Sinds 1 juli 2008 kunt u zonder verwijzing terecht bij een Oefentherapeut. Oefentherapie wordt vanuit de aanvullende verzekeringspakketten vergoed. Bij chronische aandoeningen kunnen de behandelingen mogelijk worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Wilt u een afspraak maken voor oefentherapie? Neemt u dan telefonisch contact met ons op via 0229-231111. Nemen wij niet op? Spreekt u dan alstublieft uw boodschap in. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Wij hanteren ruime openingstijden. Op werkdagen zijn wij geopend van 7.00 uur tot en met 20.00 uur. Op zaterdag kunt u van 7.00 uur tot en met 13.00 uur bij ons terecht. Bovendien is het in overleg mogelijk om buiten deze tijden een afspraak te maken.