Lars Peetoom

Home » Lars Peetoom

Lars Peetoom

Lars Peetoom

Specialismen

  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Manuele therapie Marsman
  • Mulligan Concept
  • Dry Needling
  • Kinesiotaping

Aandachtsgebieden

  • sportblessures
  • sportrevalidatie 
  • revalidatie
  • wervelkolom

Op 1 maart 2004 Is hij afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft werkervaring opgedaan in een aantal particuliere praktijken, A.F.C. Ajax, Het Gemini ziekenhuis in Den Helder en Verzorgingshuis Magnushof te Schagen.

Van 2005 tot 2007 heeft hij in een particuliere praktijk in Purmerend gewerkt, om vervolgens in 2007 voor zichzelf te beginnen. Na een paar jaar parttime waarnemingen gedaan te hebben bij Groepspraktijk Risdaele heeft hij zich in 2011 volledig gevestigd bij Groepspraktijk Risdaele.

In 2017 heeft hij de praktijk Groepspraktijk Risdaele overgenomen van Humphrey Toorop en Kees Klaver.

Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut heeft hij van 2001 tot 2011 de “Eerste hulp bij sportongevallen”(EHBSO) bij verschillende (zaal)voetbalverenigingen gedaan. Deze werkzaamheden bestonden onder andere uit tapen en behandelen, zodat de sporters optimaal konden presteren.

Tussen 2005 en 2007 heeft hij de opleiding manuele therapie volgens het Marsman principe gevolgd.

In 2016 Congres Atletiek, Bakermat van Topsport.

Verder heeft hij de opleiding Master manuele therapie aan het SOMT te Amersfoort in 2017 afgerond.

In 2016-2017-2018 heeft hij alle cursussen dry needling in Domburg gevolgd bij Frank Timmermans. Dit is de man die dry needling naar Nederland en Europa bracht.

In 2017 heeft hij een cursus kinesiotaping gevolgd.

In 2019 Heeft hij een cursus: “Waarom blijft die schouder pijn doen?” van Mira Meeus en Filip Struyff

Tevens in 2019 de basiscursus schouderklachten van Ann Cools gedaan. Ann Cools is internationaal gerespecteerd spreker binnen de vakgroep fysio- en manuele therapie.

In 2021 een cursus over de knie; State of the art onderzoek en behandeling van knieklachten bij sport’ door Prof. Dr. Erik Witvrouw.
Tevens in 2021 het congres Fysiotherapeut, clubarts en conditietrainer in de strijd tegen voetbalblessures’ bijgewoond.

In 2022-2023 heeft hij de opleiding manueel therapie volgens het Mulligan concept gevolgd. Hele praktische cursus wat een mooie aanvulling is met nieuwe technieken op bestaande kennis van manueel therapie.

In 2023 een Congress masterclass VKBrevalidatie gevolgd over alle huidige wetenschappelijke inzichten in de voorste kruisband (VKB) revalidatie.

Tevens in 2023 de 2-daagse cursus "Sport specifieke manuele therapie bij het hip-spine syndroom van de sport" bij Rob Langhout gevolgd. Deze cursus gaf interessante nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktische behandelmogelijkheden met betrekking tot blessures rondom de lies/buik/bovenbeenregio.

Zoals u uit het bovenstaande kunt afleiden heeft hij veel affiniteit en ervaring met manuele therapie, sport en sportletsels. Hij probeert ook bij te blijven in deze thema’s. Bovengenoemde is een greep van cursussen en congressen. Verder gaat hij jaarlijks naar de symposiums georganiseerd vanuit het Dijklander ziekenhuis en heeft hij veel contact met collega’s binnen de regio middels onder andere de coöperatie fysiotherapie West-Friesland (CFWF)