Het Mulligan Concept

Home » Het Mulligan Concept

De methode (Mobiliseren-met-bewegen) is ontwikkeld door Brian Mulligan (Auckland, Nieuw Zeeland). Hij is, in 2016 door het IFOMT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists Incorporated) en WTCP (World Confederation for Physical Therapy) onderscheiden met diverse Awards voor zijn grote contributie voor de fysiotherapie wereldwijd.

Brian Mulligan woont in Nieuw Zeeland, tot voor kort in Wellington, thans in Auckland. Hij runde in Wellington jarenlang zijn eigen praktijk en was daarnaast decennia lang actief in het doceren van het door hem ontwikkelde concept. Thans is Brian Mulligan 90 jaar, maar nog steeds, op de achtergrond, betrokken bij de MULLIGAN™Concept Teachers Association.

Het Mulligan Concept is makkelijk in de dagelijkse praktijk toe te passen en te integreren. Door in de huidige tijd te werken met pijnvrije, en dus veilige technieken heeft het Mulligan Concept snel veel aanhangers verworven. Brian Mulligan’s technieken staan ook bekend als MWMS (Mobilisations With Movement), NAGS, SNAGS en PRPS. Mensen ervaren vrijwel direct pijnvermindering en mobiliteitsverbetering tijdens de behandeling. Deze effecten zijn op langere termijn ook merkbaar.

Mulligan heeft vele technieken waar de evidentie van is aangetoond middels wetenschappelijk onderzoek.

Hans en Lars hebben de cursus gevolgd en zijn hier heel enthousiast over en integreren het in het dagelijks manueel therapeutisch handelen. Sander is sinds april 2023 bezig met de cursus.