Kinderoefentherapie

Home » Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie: voor kinderen in alle leeftijden

kinderoefentherapie

Als bij uw baby of kind bewegen niet zo vanzelfsprekend is, biedt kinderoefentherapie uitkomst. De therapie kan al gegeven worden vanaf 0 jaar. Baby's hebben bijvoorbeeld baat bij kinderoefentherapie wanneer zij een voorkeurshouding hebben. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen in aanmerking komen voor oefentherapie wanneer het aanleren van bepaalde vaardigheden niet lukt ook al doen zij nog zo hun best. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Het aanleren komt vanzelf. Maakt u of iemand anders zich zorgen om de ontwikkeling? Of heeft u vragen? Kinderoefentherapie is gevestigd in Groepspraktijk Risdaele aan de Nieuwe Steen 12 te Hoorn en is bereikbaar via telefoonnummer 0229-231111.

Wanneer naar de oefentherapeut?

Kinderoefentherapie biedt hulp aan kinderen die moeite hebben met hun motoriek. Motoriek kan onderverdeeld worden in grove en fijne motoriek. Er bestaat oefentherapie voor baby's, dreumesen, peuters, kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar en tieners in de leeftijd van 12 jaar en ouder. Elke leeftijdscategorie heeft eigen indicatie factoren. Een aantal indicaties zijn:

 • hoge of lage spierspanning
 • vertraagde ontwikkeling bij vaardigheden als lopen, fietsen, zwemmen
 • vaak vallen
 • angstig zijn met bewegen
 • schrijfproblemen
 • onhandigheid

Herkent u deze motorische of houdingsproblemen bij uw kind? Dan is het raadzaam om onderzoek te laten doen bij een kinderoefentherapeut. Een onderzoek maakt duidelijk wat uw kind wel of niet kan. Daarbij kunt u gericht advies krijgen over het ondersteunen en begeleiden.

Motorisch onderzoek

Bewegen en spelen moeten leuk en plezierig zijn. Het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Op deze manier worden de motoriek en spierfunctie getraind. Ook worden de zintuigen geprikkeld door te bewegen. Kinderoefentherapie start altijd met een motorisch onderzoek wat de basis vormt voor het individuele behandelplan. Hierbij kijken we naar evenwicht, grove en fijne motoriek, schrijven, de oog-handcoordinatie, het lichaamsschema, de ruimtelijke oriëntatie en de lichaamshouding. Bovendien wordt er gelet op concentratie, impulsiviteit, leerstrategie en faalangst.

"Kinderoefentherapie helpt kinderen met motorische problemen, waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt."

 

Wat is onze werkwijze?

De kinderoefentherapie wordt op zo'n manier aangeboden dat het kind plezier heeft in bewegen en zich de vaardigheden spelenderwijs eigen maakt. De behandeling past geheel bij zijn of haar belevingswereld en interesses. Heeft uw baby oefentherapie nodig? Dan komt onze kinderoefentherapeut in de meeste gevallen voor de eerste afspraak bij u thuis. Gedurende de gehele behandelperiode stemmen wij alles af met u als ouder(s), verzorgers en eventuele leerkrachten. Dit om thuis en in de klas optimaal te kunnen ondersteunen en begeleiden. Net als u wil de kinderoefentherapeut het beste voor uw kind.

Wilt u meer weten over hoe wij kinderoefentherapie aanbieden?
Vraag het ons. Wij staan graag voor u klaar.

Unieke samenwerking

kinderoefentherapie 4kids

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen het domein van oefentherapie Cesar en Mensendieck. Cesartherapie en Mensendieck vindt u ook bij ons in de groepspraktijk. Risdaele is uniek door de bundeling van allerlei specialisten. Niet alleen voor oefentherapie, ook voor acupunctuur, fysiotherapie en manuele therapie en bent u bij ons aan het juiste adres. Indien nodig werken onze therapeuten samen om tot het beste resultaat te komen.

Waar kunt u terecht voor kinderoefentherapie van Risdaele?

Voor kinderoefentherapie van Groepspraktijk Risdaele kunt u terecht in onze praktijk op de Nieuwe Steen, nabij Hoorn. Bij ons op de praktijk zien we patiënten vanuit de gehele regio West-friesland, onder andere uit de plaatsen:

 • Hoorn
 • Zwaag
 • Blokker
 • Nieuwe Steen
 • Nibbixwoud
 • Wognum
 • Westwoud
 • Hoogkarspel
 • Hauwert
 • Zwaagdijk

 

Vergoeding kinderoefentherapie

Verzekerden, jonger dan 18 jaar hebben recht op de vergoeding vanuit de basisverzekering. Wilt u meer weten over de vergoeding? Dan raden wij aan om even contact op te nemen met uw zorgverzekering. Natacha Penterman is onze kinderoefentherapeut!