Klassiek tapen en bandageren

Home » Klassiek tapen en bandageren

Klassiek tapen en bandageren

Tapen en bandageren kan worden aanbevolen door de fysiotherapeut bij (het voorkomen van) letsels aan gewrichten en/of spieren.

Het doel van een tape of bandage kan preventief, therapeutisch zijn, dan wel nazorg na een kwetsuur.

1. Preventief: Bent u gevoelig voor blessures en heeft u een vrijetijdsbesteding, waarbij de belasting zo hoog kan oplopen, dat een blessure gemakkelijk kan optreden, dan kan een tape of bandage zinvol zijn.

2. Therapeutisch: U herkent wat (vroeg)symptomen van een mogelijke overbelasting. U kunt dan een "herinneringstape" laten aanbrengen. Deze tape herinnert u er aan een bepaalde beweging niet door te zetten, om overbelasting te voorkomen. Ook kan in sommige gevallen een hematoom opgehangen worden om overmatige zwelling tegen te gaan.

3. Nazorg: De blessure is "genezen", maar het betreffende gewricht of de gekwetste spier is nog verminderd belastbaar. In dat geval kan een tape of bandage ondersteuning bieden.

Mocht de tape al kort na aanbrengen jeuk of irritatie veroorzaken, neem dan meteen contact op met één van onze therapeuten. Mogelijk heeft u last van tapeallergie.

Alle fysiotherapeuten bij ons in de praktijk kunnen klassiek tapen en bandageren